Η περιποίηση του δέρματος είναι το θεμέλιο για κάθε επιτυχημένο μακιγιάζ. Χωρίς μια σωστή ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας, ακόμη και τα πιο ακριβά και υψηλής ποιότητας προϊόντα ενδέχεται να μην έχουν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Παρακάτω θα δούμε μερικούς από τους λόγους που είναι σημαντικό το σωστό skincare πριν το μακιγιάζ

  1.    Πρώτα και κύρια, μια καλή ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας διασφαλίζει ότι το δέρμα σας είναι υγιές και καλά προετοιμασμένο για εφαρμογή μακιγιάζ. Ο επιμελής καθαρισμός του προσώπου αφαιρεί ρύπους, λάδια και ακαθαρσίες, δημιουργώντας έναν καθαρό καμβά.

  2. Η ενυδάτωση είναι ένα άλλο σημαντικό βήμα στην περιποίηση του δέρματος που επηρεάζει άμεσα την εφαρμογή του μακιγιάζ. Ένα καλά ενυδατωμένο δέρμα βοηθά το μακιγιάζ να εφαρμόζεται καλύτερα και να διαρκεί περισσότερο. Το ξηρό και ξεφλουδισμένο δέρμα μπορεί να κάνει το μακιγιάζ να φαίνεται ανομοιόμορφο, τονίζοντας τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες. Με την τακτική ενυδάτωση, δημιουργούμε μια λεία και ενυδατωμένη βάση.

  3. Επιπλέον, η ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας παίζει σημαντικό ρόλο στην αντιμετώπιση συγκεκριμένων προβλημάτων του δέρματος. Για παράδειγμα, εάν έχετε λιπαρό δέρμα, η χρήση μιας ματ ενυδατικής κρέμας ή ενός primer μπορεί να βοηθήσει στον έλεγχο της υπερβολικής λιπαρότητας, δίνοντας περισσότερη διάρκεια. Από την άλλη πλευρά, εάν έχετε ξηρό δέρμα, η ενυδάτωση  μπορεί να προσφέρει την απαραίτητη θρέψη και να αποτρέψει τα προϊόντα από το να φαίνονται σαν χάρτης.

  4. Εκτός από τον καθαρισμό και την ενυδάτωση, είναι απαραίτητο να κάνουμε τακτική απολέπιση. Η απολέπιση βοηθά στη δημιουργία μιας λείας και ομοιόμορφης υφής, επιτρέποντας στο μακιγιάζ να γλιστράει χωρίς κόπο. Βοηθά επίσης στην ελαχιστοποίηση της εμφάνισης πόρων και λεπτών γραμμών, δημιουργώντας μια πιο φρέσκια εμφάνιση.


     Συμπερασματικά, η ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας είναι η ραχοκοκαλιά της επιτυχημένης εφαρμογής μακιγιάζ. Καθαρίζοντας, ενυδατώνοντας και αντιμετωπίζοντας συγκεκριμένα προβλήματα του δέρματος, δημιουργούμε έναν υγιή και καλά προετοιμασμένο καμβά. Επενδύστε, λοιπόν, σε μια ρουτίνα περιποίησης που ταιριάζει στον τύπο και τις ανάγκες του δέρματός σας και θα με θυμηθείτε όταν το μακιγιάζ θα είναι πλέον πανεύκολη διαδικασία.



 Θα χαρώ πολύ να ανταλλάξουμε tips και απόψεις ή και οποιαδήποτε απορία μπορεί να έχετε. Θα με βρείτε στα social παρακάτω.

Email-> marinaeleni26@gmail.com