Το contouring και το bronzing είναι δύο δημοφιλείς τεχνικές μακιγιάζ. Αν και μπορεί να φαίνονται παρόμοιες μεταξύ τους, μιλάμε για δυο διαφορετικές τεχνικές που η κάθε μία δίνει το δικό της αποτέλεσμα στο μακιγιάζ

   Αρχικά το contouring περιλαμβάνει τη χρήση ενός ματ προϊόντος, συνήθως κρέμας ή πούδρας, που είναι μερικές αποχρώσεις πιο σκούρο από τον τόνο του δέρματός και έχει γκρι τόνο καθώς μιμούμαστε την σκιά. Ο σκοπός του contouring είναι να δημιουργήσει σκιές και να καθορίσει συγκεκριμένες περιοχές του προσώπου, όπως τα ζυγωματικά, τη γραμμή του σαγονιού και τη μύτη. Το κάθε πρόσωπο έχει διαφορετικό σχήμα, για αυτό και στον καθένα μας γίνεται διαφορετικά η οποιαδήποτε σκίαση.


    Από την άλλη πλευρά, το bronzing έχει να κάνει με την προσθήκη ζεστασιάς και ηλιόλουστης λάμψης στην επιδερμίδα. Χρησιμοποιείται ένα προϊόν σε πιο θερμούς τόνους που έχει και μία νότα λάμψης, για να μιμηθεί ένα φυσικό μαύρισμα. Το Bronzing εφαρμόζεται συνήθως στις περιοχές του προσώπου όπου ο ήλιος χτυπά φυσικά, όπως το μέτωπο, οι κροτάφοι και τα μάγουλα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να προσθέσει ζεστασιά στο λαιμό και το ντεκολτέ.

   Συνοψίζοντας, ενώ το contouring προσθέτει ορισμό και δομή στο πρόσωπό μας, το bronzing προσθέτει ζεστασιά και λάμψη. Και οι δύο τεχνικές μπορούν να χρησιμοποιηθούν μαζί ή χωριστά, ανάλογα με το επιθυμητό αποτέλεσμα.



Θα χαρώ πολύ να ανταλλάξουμε tips και απόψεις ή και οποιαδήποτε απορία μπορεί να έχετε. Θα με βρείτε στα social παρακάτω.

Email-> marinaeleni26@gmail.com