Τώρα που περάσαμε τους καλοκαιρινούς μήνες και ο ήλιος δεν είναι τόσο ορατά επικίνδυνος το αντηλιακό προσώπου μπήκε ξανά στο ντουλάπι. Είχα ξανά αναφερθεί για την αναγκαιότητα να φοράμε κάθε μέρα και τους χειμερινούς μήνες αντηλιακό. Σήμερα είπα να το αναλύσουμε λίγο αυτό το θέμα, και να πούμε κάποιους από τους λόγους.

  Υπάρχει η λανθασμένη άποψη ότι από την στιγμή που δεν τον βλέπουμε τον ήλιο λόγο συννεφιάς, δεν μπορεί να μας κάνει και κακό. Αυτό σε καμία περίπτωση δεν ισχύει. Οι ακτίνες UVA και UVB μπορούν να διαπεράσουν ακόμα και το φάσμα των σύννεφων.

  Αυτές οι ακτινοβολίες προκαλούν μακροχρόνια φθορές στα κύτταρα οι οποίες μπορούν να μεταφραστούν με διάφορους τρόπους. 


α)  Ένας από αυτούς είναι η φωτογήρανση , δηλαδή η πρόωρη γήρανση που εμφανίζεται με ρυτίδες, γραμμές...

β)Επίσης οι κηλίδες, οι πανάδες, κάποιες ελιές που εμφανίζονται ξαφνικά και άλλα διάφορα τέτοια σημάδια που δεν τα δίνουμε σημασία στην καθημερινότητα προέρχονται από τον ήλιο.

γ) Και εννοείται η πιο σημαντική πάθηση που προκαλεί είναι ο καρκίνος του δέρματος.


      Αν λοιπόν αναλογιστούμε από τι μπορεί να μας σώσει το να αφιερώσουμε δύο λεπτά παραπάνω στην ρουτίνα μας για να φοράμε αντηλιακό καθημερινά, πραγματικά αξίζει τον κόπο να μεριμνήσουμε για την υγεία του δέρματος μας.


Θα χαρώ πολύ να ανταλλάξουμε tips και απόψεις ή και οποιαδήποτε απορία μπορεί να έχετε. Θα με βρείτε στα social παρακάτω.

Email-> marinaeleni26@gmail.com