Αν με ρωτήσετε τα τρία βασικά και απαραίτητα βήματα σε μια ρουτίνα, ανεξαρτήτως ηλικίας και τύπο δέρματος, θα σας πω  α) καθαρισμός β) ενυδάτωση γ) αντηλιακό!! Παρόλα αυτά oi ανάγκες του κάθε προσώπου αλλάζουν, οπότε πάμε μαζί να δούμε μια ολοκληρωμένη πρωινή ρουτίνα.


  1. ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ: Πλένουμε το πρόσωπο μας κάθε πρωί πριν βάλουμε οτιδήποτε πάνω. Αυτό μπορούμε να το κάνουμε με ένα ήπιας μορφής καθαριστικό σαπούνι. Προσοχή, δεν εννοώ ντεμακιγιάζ αλλά καθαρισμό! Μπορεί να έχουμε το ίδιο σαπούνι και για τα δύο, μερικές φορές συνδυάζετε. Εγώ προτείνω να διαφέρουν αυτά τα δύο προϊόντα...Με ένα σαπούνι λοιπόν για το πρόσωπο μπορούμε να κάνουμε αυτόν τον mini καθαρισμό κάθε πρωί.

    .
  2. SERUM: Έπειτα εφαρμόζουμε το serum ή αλλιώς τον ορό μας. Τo serum είναι προϊόν ενυδάτωσης. Δεν είναι το ίδιο με την κρέμα!! Έχει άλλη λειτουργία...στην ουσία ο ορός ενυδάτωσης έχει συστατικά τα οποία μπορούν να διεισδύσουν και να δράσουν βαθύτερα στην επιδερμίδα, σε αντίθεση με την ενυδατική, που ενυδατώνει πιο επιφανειακά. Οπότε για πιο  βαθιά ενυδάτωση προσθέτουμε στην ρουτίνα μας και έναν ορό!  
  3. ΚΡΕΜΑ ΜΑΤΙΩΝ: Η κρέμα ματιών δεν είναι απαραίτητη σε όλες τις ηλικίες. Για μένα δεν είναι  απαραίτητη για όλους τους ανθρώπους γενικά! Θεωρώ ότι για να ξεκινήσει να βάζει κάποιος κρέμα ματιών χρειάζεται να εντοπίσει κάποιο θέμα σε εκείνη την περιοχή...όπως πχ ότι χρειάζεται ενυδάτωση!! Προσοχή...οι κρέμες ματιών δεν βοηθάνε στην αντιμετώπιση του κύκλου ή της σακούλας!!! Δίνουν ενυδάτωση και ανακούφιση κάτω από κουρασμένα μάτια! Καλό θα ήταν να την τοποθετούμε πριν την ενυδατική για να προλάβει να απορροφηθεί.

  4. ΕΝΥΔΑΤΙΚΗ ΚΡΕΜΑ: Ενυδάτωση λοιπόν! Η λέξη κλειδί σε κάθε ρουτίνα...Δεν υπάρχουν πολλά που μπορούμε να πούμε για αυτό το βήμα! Βασικό σε οποιοδήποτε τύπο δέρματος! Η ενυδατική είναι το νερό στην επιφάνεια της επιδερμίδας. Όπως χρειαζόμαστε νερό για να μην αφυδατωθούμε, έτσι χρειαζόμαστε και ενυδατική για να μην αφυδατώνεται το πρόσωπο μας.
  5. ΑΝΤΗΛΙΑΚΟ: Αυτό είναι το τελευταίο αλλά και το πιο σημαντικό βήμα! Δεν βγαίνουμε έξω από το σπίτι σε καμία περίπτωση χωρίς αντηλιακή προστασία ακόμα κι αν έξω χιονίζει! Ναι ξέρω είμαι υπερβολική αλλά δεν φαντάζεστε από πόσα πράγματα μπορεί να μας προφυλάξει το αντηλιακό, οποιαδήποτε εποχή κι αν διανύουμε! Αυτό το θέμα θέλει ένα άρθρο από μόνο του, το οποίο θα έρθει πολύ σύντομα!   



   Αυτή λοιπόν είναι μια ολοκληρωμένη πρωινή ρουτίνα, και η δική μου ρουτίνα εννοείται. Τα προϊόντα μπορεί να εναλλάσσονται ανάλογα με τις ανάγκες ενός προσώπου, την ηλικία και τον τύπο δέρματος. Θα υπάρξει σύντομα κάποιο άρθρο φυσικά που θα σας πω τι προϊόντα χρησιμοποιώ εγώ και ποιες εταιρείες εμπιστεύομαι!


Θα χαρώ να ανταλλάξουμε tips και απόψεις αλλά και οποιαδήποτε απορία μπορεί να έχετε...Θα με βρείτε στα social παρακάτω.
Email-> marinaeleni26@gmail.com