Έχει λίγα χρόνια που το θέμα του μινιμαλισμού έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας. Είναι ένα από τα πιο πολυσυζητημένα θέματα στα social. Τι είναι όμως ο μινιμαλισμός? Είναι τρόπος ζωής? Είναι τρόπος σκέψης? Είναι ένα είδος διακόσμησης? Μια ακόμη μόδα? Ο μινιμαλισμός είναι όλα τα παραπάνω!

   Αρχικά χρησιμοποιείται στην μόδα! Πολλοί σχεδιαστές ρούχων χρησιμοποιούν μινιμαλιστικές ιδέες στις κολεξιόν τους. Επίσης είναι και ένας τρόπος να διακοσμείς τον χώρο σου, είναι μια αισθητική που γενικά τα τελευταία χρόνια υπάρχει πολύ στους μοντέρνους χώρους. Ας πάμε όμως στο πιο σημαντικό. Αυτό που μερικές φορές μπερδεύουμε με τα παραπάνω...Ο μινιμαλισμός είναι τρόπος σκέψης και κατ' επέκταση τρόπος ζωής!

   Καθώς είμαι πολύ καινούρια στην έρευνα αυτή, θα σας αναφέρω απλά λίγα χαρακτηριστικά του, τα οποία προσπαθώ να εφαρμόζω τα τελευταία δύο χρόνια που μπήκε στη ζωή μου αυτός ο τρόπος σκέψης! 

  1. Μας βοηθάει να αναγνωρίζουμε τι είναι σημαντικό στη ζωή μας και να διώχνουμε ότι μας αποσπά την προσοχή.
  2. Εστιάζουμε πιο πολύ στην εμπειρία που ζούμε παρά σε υλικά που πολλές φορές είναι αναλώσιμα.
  3. Μπορούμε να είμαστε ευχαριστημένοι με αυτά που έχουμε και να μην νιώθουμε συνέχεια ελλιπής.
  4. Σαν τρόπος ζωής έχει εφαρμογή και στα υλικά και στον χαρακτήρα μας.
  5. Δεν έχει οικονομικό χαρακτήρα και δεν συνδυάζετε με την τσιγκουνιά.
  6. Κάτι τελευταίο και πολύ σημαντικό, τα πράγματα που μας φέρνουν χαρά είναι εξίσου χρήσιμα!
   Αυτά είναι κάποια χαρακτηριστικά και οφέλη του μινιμαλισμού ως τρόπος ζωής. Η αλήθεια είναι ότι δεν θεωρώ τον εαυτό μου μινιμαλίστρια σε καμία περίπτωση, παρόλα αυτά τα τελευταία δύο χρόνια έχω εφαρμόσει κάποιες αρχές του βιώνοντας κάποια από αυτά τα οφέλη. Παραμένω όμως στην έρευνα ακόμα καθώς έχω να μάθω πολλά!

   Σε περίπτωση που σας κίνησε το ενδιαφέρον αυτό το θέμα θα βάλω παρακάτω link με ένα βιβλίο που έχω διαβάσει και το προτείνω σε όποιον θέλει να μάθει περισσότερα για αυτόν τον τρόπο ζωής, από την Μαρί Κόντο, το οποίο υπάρχει και σαν σειρά στο netflix.

  Θα χαρώ πολύ να ανταλλάξουμε tips και απόψεις ή οποιαδήποτε απορία μπορεί να έχετε. Θα με βρείτε στα social παρακάτω.