Βροχερή Κυριακή...Σε κάποιους ευχάριστη μέρα σε άλλους όχι. Κάποιοι περιμένουν πως και πως την Κυριακή για να βγούνε, να κάνουν πράγματα εκτός σπιτιού με τον/την σύντροφο, την οικογένεια, τους φίλους, ακόμα και μόνοι...τι γίνεται όμως τις βροχερές Κυριακές!?!?!? Με αφορμή λοιπόν την σημερινή βροχερή Κυριακή προτείνω κάποια πράγματα που μπορούμε να κάνουμε μέσα στο σπίτι και να περάσουμε εξίσου καλά και ευχάριστα την ώρα μας. Μην νομίζετε ότι είναι πράγματα που μόλις τα επινόησα, είναι απλά ασχολίες που ενώ τις ξέρουμε, πάντα τις αγνοούμε...Πάμε να τις ξανά θυμηθούμε μαζί λοιπόν!    


     


  1. ΧΑΛΑΡΩΣΗ : Εννοείται πως η χαλάρωση είναι  πρώτο στη λίστα μιας τέτοιας μέρας! Μπορούμε να χαλαρώσουμε στο κρεβάτι, στον καναπέ με καφέ, στο πάτωμα παίζοντας με τα παιδιά μας, δίπλα από ένα τζάκι ( αν έχουμε καλά θα είναι ), μπορούμε πολύ απλά να μην κάνουμε τίποτα...Για να διευκρινίσω δεν μιλάω για την βαρεμάρα, την ανιαρή μέρα, μιλάω για την απλή χαλάρωση, ότι και αν σημαίνει αυτό για τον καθένα, την ξεκούραση από την καθημερινότητα που πολλές φορές θεωρείται δεδομένη ή και αχρείαστη, αλλά δεν είναι! ΧΟΥΧΟΥΛΙΑΣΤΕ ελεύθερα λοιπόν μια τέτοια μέρα!!     

     
  2. ΒΙΒΛΙΟ:  Ευκαιρία για διάβασμα...Καθίστε αναπαυτικά δίπλα από το τζάμι του παραθύρου σας με μια κούπα καφέ ή τσάι και διαβάστε το αγαπημένο σας βιβλίο. Διαβάστε το βιβλίο που το ξεκινήσατε τόσο καιρό και οι υποχρεώσεις δεν σας αφήνουν να το τελειώσετε. Διαβάστε το βιβλίο που θέλετε να ξεκινήσετε τόσο καιρό και επίσης δεν προλαβαίνετε. Ηρεμήστε με τον ήχο της βροχής και απλά εκμεταλλευτείτε το γεγονός για διάβασμα και κάποιο ζεστό ρόφημα από δίπλα!

  3. ΜΟΥΣΙΚΗ: Ακούστε μουσική...ναι ναι πολύ καλά είδατε! Εννοείται πως το να ακούς απλά μουσική χωρίς να κάνεις  τίποτα άλλο είναι κάποια ασχολία και εννοείται πως θα ήταν στην λίστα! Ακούστε την αγαπημένη σας λίστα. Τραγούδια που σας ηρεμούν, που σας ξεσηκώνουν, που σας κάνουν να θέλετε να σηκωθείτε και να χορέψετε ( εννοείται κάντε το ), ακούστε μουσική που σας βάζεις σε σκέψεις...Εμένα μου αρέσει πολύ να διαβάζω και να ακούω διάφορες λίστες από το << κασετόφωνο>>, αν μπορείτε να τα συνδυάσετε είναι υπέροχη στιγμή. Η αγαπημένη μου λίστα για τέτοιες μέρες είναι αυτή ->https://www.kasetophono.com/2016/01/sunday-coffee-sweater.html  

  4. ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ:  Η μαγειρική είναι ο πιο δημιουργικός, γευστικός και διασκεδαστικός τρόπος έκφρασης...Αυτοί που ασχολούνται θα το ξέρουν καλά! Μαγειρέψτε λοιπόν...ότι τραβάει η ψυχή σας, γεμίστε το σπίτι με όμορφες μυρωδιές και γευτείτε τις μαζί με τους αγαπημένους σας! Δεν χρειάζεται να είστε expert στην μαγειρική για να ασχοληθείτε. Σκεφτείτε ότι είναι μια μέρα χουχουλιάρικη μέσα στο σπίτι που μπορούμε να κάνουμε οτιδήποτε! Απλά αφήστε την φαντασία σας να << οργιάσει>> και πειραματιστείτε. Είναι απλά ένας υπέροχος τρόπος να περάσετε δημιουργικά την ώρα σας με τους αγαπημένους σας ή και μόνος, κι αν μπορείτε να γευτείτε αυτά που φτιάξατε ακόμα καλύτερα, αν όχι, τι να κάνουμε δεν είμαστε όλοι Κοντιζάς!                                                             

      



Υπάρχουν χίλια δύο άλλα όμορφα και διασκεδαστικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε με τους δικούς σας ή και μόνος, μια βροχερή Κυριακή μέσα στο σπίτι! Αυτά ήταν τέσσερα μόνο από τα πολλά...μπορείτε να δείτε ταινίες, να παίξετε ηλεκτρονικό, επιτραπέζια, ακόμα και για τους πολύ τολμηρούς να βγείτε μια βόλτα έξω στην βροχή...Αυτές ήταν τέσσερις από τις δικές μου αγαπημένες ασχολίες που προτείνω να δοκιμάσετε με όσο πιο πολύ όρεξη έχετε, σκεπτόμενοι ότι δεν είναι μια μουντή μέρα που δεν μπορείτε να κάνετε κάτι, αλλά μία μέρα που αν θέλετε μπορείτε να κάνετε πολλά διαφορετικά πράγματα, μέσα από την ζεστασιά του σπιτιού σας!


Θα χαρώ πολύ να ανταλλάξουμε tips και απόψεις ή και οποιαδήποτε απορία μπορεί να έχετε...Μπορείτε να με βρείτε στα social παρακάτω. 

Instagram->https://www.instagram.com/marina__makri/?hl=el

Email-> marinaeleni26@gmail.com

Facebook->https://www.facebook.com/Marillenas-tips-107357811890270